Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem zwolenniczką minimalizacji tłuszczu w daniach. Braku tłuszczu w tym daniu prawie nie czuć. Wątróbka jest soczysta i smaczna.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93602
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93602
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Składniki
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni teflonowej dusimy pod przykryciem cebulę podlaną odrobiną wody. Do miękkiej cebuli dodajemy jabłko i dalej dusimy.
Oczyszczoną wątróbkę wykładamy na inną patelnię i podlewamy wodą. Dusimy kilka minut pod przykryciem. Po upewnieniu się czy nie jest surowa łączymy z cebulą i jabłkiem. Podajemy z kaszą gryczaną i gotowaną marchewką z groszkiem. Smacznego!