Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem zwolenniczką minimalizacji tłuszczu w daniach. Braku tłuszczu w tym daniu prawie nie czuć. Wątróbka jest soczysta i smaczna.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3726
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 876
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3726
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 876
Składniki
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni teflonowej dusimy pod przykryciem cebulę podlaną odrobiną wody. Do miękkiej cebuli dodajemy jabłko i dalej dusimy.
Oczyszczoną wątróbkę wykładamy na inną patelnię i podlewamy wodą. Dusimy kilka minut pod przykryciem. Po upewnieniu się czy nie jest surowa łączymy z cebulą i jabłkiem. Podajemy z kaszą gryczaną i gotowaną marchewką z groszkiem. Smacznego!