Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem zwolenniczką minimalizacji tłuszczu w daniach. Braku tłuszczu w tym daniu prawie nie czuć. Wątróbka jest soczysta i smaczna.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165534
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165534
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Składniki
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni teflonowej dusimy pod przykryciem cebulę podlaną odrobiną wody. Do miękkiej cebuli dodajemy jabłko i dalej dusimy.
Oczyszczoną wątróbkę wykładamy na inną patelnię i podlewamy wodą. Dusimy kilka minut pod przykryciem. Po upewnieniu się czy nie jest surowa łączymy z cebulą i jabłkiem. Podajemy z kaszą gryczaną i gotowaną marchewką z groszkiem. Smacznego!