Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem zwolenniczką minimalizacji tłuszczu w daniach. Braku tłuszczu w tym daniu prawie nie czuć. Wątróbka jest soczysta i smaczna.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1884
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3840
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3588
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 412
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1884
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3840
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3588
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 412
Składniki
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni teflonowej dusimy pod przykryciem cebulę podlaną odrobiną wody. Do miękkiej cebuli dodajemy jabłko i dalej dusimy.
Oczyszczoną wątróbkę wykładamy na inną patelnię i podlewamy wodą. Dusimy kilka minut pod przykryciem. Po upewnieniu się czy nie jest surowa łączymy z cebulą i jabłkiem. Podajemy z kaszą gryczaną i gotowaną marchewką z groszkiem. Smacznego!