Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z karczku podane z serduszkami ziemniaczanymi i sałatką warzywną z domowych przetworów.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Składniki
Wymyty i pokrojony w 5 plastrów karczek umieszczamy w folii i tłuczemy z obu stron tłuczkiem do mięsa. Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. Kroimy cebulę w piórka, lekko solimy by zmiękła, gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy ją do mięsa i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż cebula i mięso będą miękkie. W między czasie gdy smaży się mięso, obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w centymetrowe plastry z których wyciskamy serca lub inne kształty w zależności od posiadanych foremek. Tak przygotowane w serca ziemniaki smażymy na głębokim tłuszczu jak frytki. Usmażone plastry karczku układamy na talerze, obok układamy usmażone serca z ziemniaków i sałatkę warzywną ze słoika (domowego wyrobu). Smacznego !!!