Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką, podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Szybka i smaczna
Odsłon: 13920
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10269
Szybka i smaczna
Odsłon: 13920
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10269
Składniki
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzami. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry karczku smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Gdy cebula będzie zeszklona całość podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu oraz gotujemy ziemniaki.
Gotowe, uduszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i mizerią z ogórków. Smacznego !!!