Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką, podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16039
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4861
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16039
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4861
Składniki
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzami. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry karczku smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Gdy cebula będzie zeszklona całość podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu oraz gotujemy ziemniaki.
Gotowe, uduszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i mizerią z ogórków. Smacznego !!!