Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką, podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25021
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6111
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 424
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25021
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6111
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 424
Składniki
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzami. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry karczku smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Gdy cebula będzie zeszklona całość podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu oraz gotujemy ziemniaki.
Gotowe, uduszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i mizerią z ogórków. Smacznego !!!