Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką, podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1230
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 447
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3397
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 973
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1230
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 447
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3397
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 973
Składniki
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzami. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry karczku smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Gdy cebula będzie zeszklona całość podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu oraz gotujemy ziemniaki.
Gotowe, uduszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i mizerią z ogórków. Smacznego !!!