Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką, podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 619
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 454
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 619
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 454
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 239
Składniki
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzami. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry karczku smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Gdy cebula będzie zeszklona całość podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu oraz gotujemy ziemniaki.
Gotowe, uduszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i mizerią z ogórków. Smacznego !!!