Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10027
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9065
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6422
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10027
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9065
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6422
Składniki
Skórę na udkach nacinamy w kilku miejscach, nacieramy udka przyprawami i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Na suchej, głębokiej patelni obsmażamy udka z obu stron (najpierw skórą do dołu). Kiedy będą już mocno zrumienione podlewamy je winem i bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Sos odcedzamy, doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną wody. Najlepszymi dodatkami do takiej kaczki są kluski śląskie i czerwona kapusta.