Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1351
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1814
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 296
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 610
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1351
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1814
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 296
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 610
Składniki
Skórę na udkach nacinamy w kilku miejscach, nacieramy udka przyprawami i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Na suchej, głębokiej patelni obsmażamy udka z obu stron (najpierw skórą do dołu). Kiedy będą już mocno zrumienione podlewamy je winem i bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Sos odcedzamy, doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną wody. Najlepszymi dodatkami do takiej kaczki są kluski śląskie i czerwona kapusta.