Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite żeberka, podpieczone , a następnie duszone pod przykryciem w piekarniku z ćwiartkami cebuli i pomidorów. Mięsko jest kruche i soczyste.
patelnia, brytfanna, nóż,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 346
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21855
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 346
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21855
Składniki
Żeberka wieprzowe opłukać ,osuszyć pokroić na porcje. Następnie posmarować musztardą, oprószyć przyprawami. Żeberka włożyć na rozgrzany olej i podsmażyć z każdej strony. Pod koniec dodać obraną pokrojoną w większe kawałki cebulę. Po 15 minutach dodać opłukane pokrojone w ćwiartki pomidory, liście laurowe oraz bulion. Brytfankę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa (u mnie około 70 minut). Krótko przed końcem duszenia mięso odkryć aby się zrumieniło i ładnie spiekło. Rada; Sos z cebulą i pomidorami można zmiksować, zagęścić śmietaną doprawić do smaku i ponownie zagotować. Takim sosem możemy polać ziemniaczki. Ja żeberka podałam do ciap kapusty czyli kapusty razem z ziemniakami.
Żeberka przygotowane do podsmażenia, a następnie duszenia w piekarniku.
Dodanie przygotowanych warzyw.
Żeberka podczas duszena.
Żeberka gotowe do podania.