Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite żeberka, podpieczone , a następnie duszone pod przykryciem w piekarniku z ćwiartkami cebuli i pomidorów. Mięsko jest kruche i soczyste.
patelnia, brytfanna, nóż,
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2960
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2960
Składniki
Żeberka wieprzowe opłukać ,osuszyć pokroić na porcje. Następnie posmarować musztardą, oprószyć przyprawami. Żeberka włożyć na rozgrzany olej i podsmażyć z każdej strony. Pod koniec dodać obraną pokrojoną w większe kawałki cebulę. Po 15 minutach dodać opłukane pokrojone w ćwiartki pomidory, liście laurowe oraz bulion. Brytfankę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa (u mnie około 70 minut). Krótko przed końcem duszenia mięso odkryć aby się zrumieniło i ładnie spiekło. Rada; Sos z cebulą i pomidorami można zmiksować, zagęścić śmietaną doprawić do smaku i ponownie zagotować. Takim sosem możemy polać ziemniaczki. Ja żeberka podałam do ciap kapusty czyli kapusty razem z ziemniakami.
Żeberka przygotowane do podsmażenia, a następnie duszenia w piekarniku.
Dodanie przygotowanych warzyw.
Żeberka podczas duszena.
Żeberka gotowe do podania.