Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite żeberka, podpieczone , a następnie duszone pod przykryciem w piekarniku z ćwiartkami cebuli i pomidorów. Mięsko jest kruche i soczyste.
patelnia, brytfanna, nóż,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1473
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1473
Składniki
Żeberka wieprzowe opłukać ,osuszyć pokroić na porcje. Następnie posmarować musztardą, oprószyć przyprawami. Żeberka włożyć na rozgrzany olej i podsmażyć z każdej strony. Pod koniec dodać obraną pokrojoną w większe kawałki cebulę. Po 15 minutach dodać opłukane pokrojone w ćwiartki pomidory, liście laurowe oraz bulion. Brytfankę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa (u mnie około 70 minut). Krótko przed końcem duszenia mięso odkryć aby się zrumieniło i ładnie spiekło. Rada; Sos z cebulą i pomidorami można zmiksować, zagęścić śmietaną doprawić do smaku i ponownie zagotować. Takim sosem możemy polać ziemniaczki. Ja żeberka podałam do ciap kapusty czyli kapusty razem z ziemniakami.
Żeberka przygotowane do podsmażenia, a następnie duszenia w piekarniku.
Dodanie przygotowanych warzyw.
Żeberka podczas duszena.
Żeberka gotowe do podania.