Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe danie z sezonowych warzyw.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Wykonanie: Bakłażana umyć, pokroić, posoli i odłożyć na chwilę by stracił goryczkę. Po 15 minutach dokładnie opłukać i osuszyć, po czym pokroić. Paprykę, cebulę, kabaczka oczyścić, pokroić. Wszystkie przygotowane warzywa obsmażyć na oliwie, przyprawić do smaku, dodać pokrojone pomidory i zalać bulionem. Dusić pod przykryciem około 20 minut, włożyć kiełbasę, doprawić w razie potrzeby i gotować jeszcze przez 5 minut i podawać z ciemnym pieczywem.