Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki duszone z jarmużem i chorizo. Można podać na ciepło jako obiad i na zimno jako sałatkę
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1109
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5818
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1134
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1204
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1109
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5818
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1134
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1204
Składniki
Ziemniaki kroimy w plastry (mogą być obrane lub nie, jak wolicie). Gotujemy na małym ogniu do zmięknięcia. Na patelni smażymy chorizo bez dodatku tłuszczu. Wystarczy to, co wytopi się z wędliny. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Kiedy czosnek się zarumieni dodajemy jarmuż pokrojony w paski bez twardych łodyg. Aby uzyskać 100g obranego jarmużu, skroiłam jedną całą roślinę. Kiedy jarmuż zmięknie dodajemy ziemniaki, przyprawę i śmietanę. Mieszamy wszystko i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Proste, szybkie i pyszne danie.