Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kurczaka w delikatnie słodkiej osłonie. Obtoczenie mięsa w mące gwarantuje, że pozostaje on miękki i soczysty. Przepyszny :-)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1776
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 267
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 277
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1776
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 267
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 277
Składniki
Plastry ananasa pokroić w kostkę, a do zalewy dodać tyle wody, aby otrzymać szklankę płynu. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć mięso z obu stron do zrumienienia, odłożyć na talerz. Na patelni zeszklić posiekaną cebulę. Przełożyć ją do garnka, dodać paprykę, koncentrat i zalewę z ananasa. Zagotować. Dodać podsmażone mięso i kostki ananasa, wymieszać i dusić pod przykryciem około 30 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. U mnie było dosyć pikantne, bo nie lubimy zbyt słodkiego połączenia mięsa z owocami :-) Podawać z ryżem. Smacznego :-)