Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszna!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Składniki
Nadzienie mięsne: Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać mięso, pomidory, doprawić i dusić ok 15 min. Nadzienie szpinakowe: Szpinak udusić z posiekaną cebulą i czosnkiem, dodać serek, śmietanę. Przyprawić. Sos beszamelowy: Do sklarowanego masła dodać mąkę, zasmażyć. Dodać mleko i przyprawić. Gotować 15 min.
Do wysmarowanej masłem formy, wlać trochę beszamelu, pokryć płatami lazani. Układać warstwami: masa szpinakowa, płaty makaronu, beszamel, nadzienie mięsne, beszamel, makaron, nadzienie szpinakowe i tak do końca składników ( na wierzchu płaty lazani). Posypujemy startym parmezanem i zapiekamy ok 40 min w 200 st. C Smacznego!