Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszna!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Nadzienie mięsne: Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać mięso, pomidory, doprawić i dusić ok 15 min. Nadzienie szpinakowe: Szpinak udusić z posiekaną cebulą i czosnkiem, dodać serek, śmietanę. Przyprawić. Sos beszamelowy: Do sklarowanego masła dodać mąkę, zasmażyć. Dodać mleko i przyprawić. Gotować 15 min.
Do wysmarowanej masłem formy, wlać trochę beszamelu, pokryć płatami lazani. Układać warstwami: masa szpinakowa, płaty makaronu, beszamel, nadzienie mięsne, beszamel, makaron, nadzienie szpinakowe i tak do końca składników ( na wierzchu płaty lazani). Posypujemy startym parmezanem i zapiekamy ok 40 min w 200 st. C Smacznego!