Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 167
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3810
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 167
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3810
Składniki
Z dyń odcinamy czubki i wydrążamy miękki środek z pestkami
Wnętrze dyń delikatnie solimy i oprószamy pieprzem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 30 minut
W czasie, jak dynia się piecze, przygotować farsz: ryż ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości ( ok 12 minut ). Odsączyć. Mięso zmielić, cebulkę posiekać.Pieczarki obrać i drobno pokroić.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać zmielone mięso i smażyć kilka minut do odparowania. Wszystko posolić i doprawić pieprzem.Pieczarki posolić i popieprzyć i podsmażyć na oleju do odparowania płynu
Wszystkie składniki: ryż, mięso i pieczarki wymieszać
Dynię po pół godziny wyjąć z piekarnika i wylać z niej zgromadzony w niej płyn. Następnie napełnić farszem i wstawić całość do piekarnika na kolejnych 20 - 25 minut. Kilka minut przed końcem pieczenia na dyni ułożyć ser żółty, a wierzch oprószyć mieloną papryką. Zapiekać, aż ser się rozpuści Dynię można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym