Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odsłona dyni w wersji na słodko. Przepis dostałam od Ukrainki, u której ta potrawa gości od pokoleń.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6345
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6345
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Składniki
Dynie i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. posypujemy rodzynkami, żurawiną i tym co mamy i lubimy. Kropimy obficie sokiem z cytryny i posypujemy cukrem.
Wkładamy do piekarnika nastawionego na ok. 180-200 stopni. Pieczemy ok. 2 godz. co jakiś czas mieszając. Gdyby robiło się za suche, można ponownie pokropić sokiem z cytryny lub wodą Podajemy z ryżem lub kaszą (najlepiej jaglaną). Smacznego