Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odsłona dyni w wersji na słodko. Przepis dostałam od Ukrainki, u której ta potrawa gości od pokoleń.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 258
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16332
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 100
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 245
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 258
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16332
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 100
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 245
Składniki
Dynie i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. posypujemy rodzynkami, żurawiną i tym co mamy i lubimy. Kropimy obficie sokiem z cytryny i posypujemy cukrem.
Wkładamy do piekarnika nastawionego na ok. 180-200 stopni. Pieczemy ok. 2 godz. co jakiś czas mieszając. Gdyby robiło się za suche, można ponownie pokropić sokiem z cytryny lub wodą Podajemy z ryżem lub kaszą (najlepiej jaglaną). Smacznego