Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak odczarować smak nielubianej w dzieciństwie wątróbki? Wystarczy, że skorzystasz z tego przepisu. Dynia z wątróbką to typowo jesienna potrawa, która dzięki odpowiednim przyprawom zyskuje niesamowicie głęboki smak. Nie potrzeba do niego żadnych dodatków – świetnie smakuje solo.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4831
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7406
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 500
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 92
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4831
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7406
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 500
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 92
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 89
Składniki
Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, oczyść i wysusz z pomocą ręczników papierowych. Oprósz ją mąką i odstaw.
Dynię obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka. Rozgrzej olej i dodaj warzywa. Co jakiś czas mieszaj. W trakcie posól, popieprz, przypraw też kurkumą, natką pietruszki suszoną oraz sokiem z cytryny. Kiedy dynia zrobi się miękka, odstaw całą zawartość patelni na talerz.
Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. W trakcie ją posól i popieprz. Kiedy zrobi się ciemnobrązowa z zewnątrz i nie będzie już krwista, dodaj dynię z cebulą. Całość duś przez około 5 minut.