Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak odczarować smak nielubianej w dzieciństwie wątróbki? Wystarczy, że skorzystasz z tego przepisu. Dynia z wątróbką to typowo jesienna potrawa, która dzięki odpowiednim przyprawom zyskuje niesamowicie głęboki smak. Nie potrzeba do niego żadnych dodatków – świetnie smakuje solo.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 37
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 142
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9088
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 37
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 142
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9088
Składniki
Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, oczyść i wysusz z pomocą ręczników papierowych. Oprósz ją mąką i odstaw.
Dynię obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka. Rozgrzej olej i dodaj warzywa. Co jakiś czas mieszaj. W trakcie posól, popieprz, przypraw też kurkumą, natką pietruszki suszoną oraz sokiem z cytryny. Kiedy dynia zrobi się miękka, odstaw całą zawartość patelni na talerz.
Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. W trakcie ją posól i popieprz. Kiedy zrobi się ciemnobrązowa z zewnątrz i nie będzie już krwista, dodaj dynię z cebulą. Całość duś przez około 5 minut.