Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak odczarować smak nielubianej w dzieciństwie wątróbki? Wystarczy, że skorzystasz z tego przepisu. Dynia z wątróbką to typowo jesienna potrawa, która dzięki odpowiednim przyprawom zyskuje niesamowicie głęboki smak. Nie potrzeba do niego żadnych dodatków – świetnie smakuje solo.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 655
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2044
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4034
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3983
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 655
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2044
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4034
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3983
Składniki
Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, oczyść i wysusz z pomocą ręczników papierowych. Oprósz ją mąką i odstaw.
Dynię obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka. Rozgrzej olej i dodaj warzywa. Co jakiś czas mieszaj. W trakcie posól, popieprz, przypraw też kurkumą, natką pietruszki suszoną oraz sokiem z cytryny. Kiedy dynia zrobi się miękka, odstaw całą zawartość patelni na talerz.
Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. W trakcie ją posól i popieprz. Kiedy zrobi się ciemnobrązowa z zewnątrz i nie będzie już krwista, dodaj dynię z cebulą. Całość duś przez około 5 minut.