Do góry

Dania główne Przepis na:

Dyniowy gulasz z kiełbasą

Dyniowy gulasz z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2356 Ocena: 15061

Dodano:

Odsłon: 143

Rozgrzewa i wzmacnia organizm.

Składniki

  • Dynia hokkaido 1 szt.
  • Kiełbasa wiejska ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i majeranek do smaku
  • Olej roślinny
  • Cieciorka 1 puszka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić olejem i piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na oleju razem z pokrojoną kiełbasą. Upieczoną dynię pokroić w kostkę, dodać do podsmażonej kiełbasy i cebuli i dale smażyć, wrzucić odsączoną cieciorkę, doprawić do smaku, wymieszać i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń