Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewa i wzmacnia organizm.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2898
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 993
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1762
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2898
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 993
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1762
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić olejem i piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na oleju razem z pokrojoną kiełbasą. Upieczoną dynię pokroić w kostkę, dodać do podsmażonej kiełbasy i cebuli i dale smażyć, wrzucić odsączoną cieciorkę, doprawić do smaku, wymieszać i podawać.