Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające i syte danie na obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2458
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1467
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2458
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1467
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić, oprószyć mąką z przyprawami i smażyć na oleju z posiekaną cebulą na złoty kolor. Następnie podlać 300 ml wody, dodać ziele angielskie, pokrojoną w plasterki marchewkę i seler. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 60 minut. Z dyni odkroić górną część, wydrążyć miąższ. Miąższ pozbawić pestek, pokroić i dodać do gulaszu. Dusić jeszcze przez 15 minut, doprawić, przełożyć do wydrążonej dyni i podawać dobrze ciepłe.