Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające i syte danie na obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić, oprószyć mąką z przyprawami i smażyć na oleju z posiekaną cebulą na złoty kolor. Następnie podlać 300 ml wody, dodać ziele angielskie, pokrojoną w plasterki marchewkę i seler. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 60 minut. Z dyni odkroić górną część, wydrążyć miąższ. Miąższ pozbawić pestek, pokroić i dodać do gulaszu. Dusić jeszcze przez 15 minut, doprawić, przełożyć do wydrążonej dyni i podawać dobrze ciepłe.