Do góry

Dania główne Przepis na:

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 911

Dodano:

Odsłon: 451

Fasolka po bretońsku to pyszne i sycące danie jednogarnkowe.

Składniki

  • 40 dag fasoli czerwonej z puszki
  • 40 dag fasoli białej z puszki
  • 1 cebula
  • 1/2 kg kiełbasy cienkiej
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szkl pomidorów krojonych z puszki
  • sól, pieprz, cukier do smaku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ekspresowa fasolka po bretońsku

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i kiełbas

  2. Dodać obrane ze skórki pomidory z puszki.

  3. Gotować przez chwilę, cały czas mieszając.

  4. Fasolę białą i czerwoną osączyć, przepłukać pod bieżącą wodą i wsypać do garnka z pomidorami.

  5. Następnie dodać koncentrat pomidorowy podlać odrobiną wody, zagotować, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń