Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe czy składnik śniadania w stylu angielskim
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Cebulkę i czosnek siekam drobniej i podsmażam na patelni . Dodaje pokrojoną w kostkę kiełbasę i ją podsmażam . Do cebuli, czosnku i kiełbasy dodaje jedną łyżeczkę koncentratu, słodką paprykę i mieszając jeszcze chwilę podsmażam. Zawartość patelni przekładam do garnka, dodaje fasolkę z zalewą , drugą łyżeczkę koncentratu oraz szklankę wody ( przepłukuję nią puszkę aby zebrać całą zawartość ) Dosypuje majeranek , sól , pieprz , liść laurowy i gotuję jeszcze około 10-15 min. Fasolkę można zagęścić delikatnie mąką .