Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na bardzo szybką pizzę, bez mąki pszennej. Szybka i lekka. Moja 11-letnia córka robi ją czasami dla nas na kolację:)
Patelnia z przykrywką, łopatka, szklanka, blender ręczny lub kielichowy, nóż, deska
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 885
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 278
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31539
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 885
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 278
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31539
Składniki
Zblenduj płatki z wodą do uzyskania w miarę jednolitej masy. Grubość pizzy zależy od gęstości ciasta, więc jeśli lubisz grubszy spód, to ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany, żeby tak łatwo się nie rozlewało. Jeśli wolisz cieniutki spód, dolej więcej wody.
Rozgrzej patelnię i kapnij odrobinę oleju rzepakowego. Wylej część ciasta na patelnię i obracając patelnię, rozprowadź je równomiernie. Smaż z obu stron.
Na gotowy spód połóż ulubione dodatki. My posmarowałyśmy spód koncentratem pomidorowym, na to plastry wege i starta mozzarella.
Przykryj patelnię przykrywką i na małym ogniu duś pizzę aż do roztopienia sera.
Teraz możesz dodać zielone dodatki, np. rukolę. I gotowe! Smacznego!