Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na bardzo szybką pizzę, bez mąki pszennej. Szybka i lekka. Moja 11-letnia córka robi ją czasami dla nas na kolację:)
Patelnia z przykrywką, łopatka, szklanka, blender ręczny lub kielichowy, nóż, deska
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2593
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 746
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14031
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2593
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 746
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14031
Składniki
Zblenduj płatki z wodą do uzyskania w miarę jednolitej masy. Grubość pizzy zależy od gęstości ciasta, więc jeśli lubisz grubszy spód, to ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany, żeby tak łatwo się nie rozlewało. Jeśli wolisz cieniutki spód, dolej więcej wody.
Rozgrzej patelnię i kapnij odrobinę oleju rzepakowego. Wylej część ciasta na patelnię i obracając patelnię, rozprowadź je równomiernie. Smaż z obu stron.
Na gotowy spód połóż ulubione dodatki. My posmarowałyśmy spód koncentratem pomidorowym, na to plastry wege i starta mozzarella.
Przykryj patelnię przykrywką i na małym ogniu duś pizzę aż do roztopienia sera.
Teraz możesz dodać zielone dodatki, np. rukolę. I gotowe! Smacznego!