Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na bardzo szybką pizzę, bez mąki pszennej. Szybka i lekka. Moja 11-letnia córka robi ją czasami dla nas na kolację:)
Patelnia z przykrywką, łopatka, szklanka, blender ręczny lub kielichowy, nóż, deska
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1055
Polecam.
Odsłon: 1006
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 800
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1055
Polecam.
Odsłon: 1006
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 800
Składniki
Zblenduj płatki z wodą do uzyskania w miarę jednolitej masy. Grubość pizzy zależy od gęstości ciasta, więc jeśli lubisz grubszy spód, to ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany, żeby tak łatwo się nie rozlewało. Jeśli wolisz cieniutki spód, dolej więcej wody.
Rozgrzej patelnię i kapnij odrobinę oleju rzepakowego. Wylej część ciasta na patelnię i obracając patelnię, rozprowadź je równomiernie. Smaż z obu stron.
Na gotowy spód połóż ulubione dodatki. My posmarowałyśmy spód koncentratem pomidorowym, na to plastry wege i starta mozzarella.
Przykryj patelnię przykrywką i na małym ogniu duś pizzę aż do roztopienia sera.
Teraz możesz dodać zielone dodatki, np. rukolę. I gotowe! Smacznego!