Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste do przygotowania a jednocześnie puszyste i delikatne , zasmakują całej rodzinie.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 375
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 375
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego, wymieszać. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser feta pokruszyć. Pieczarki obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Składniki dodać do mięsa, wbić jajko.
Bardzo dokładnie wymieszać, uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić kotleciki, piec 30 minut, do zrumienienia. Pieczone kotleciki są zdrowsze i lepiej smakują. Podawać z ulubionymi dodatkami.