Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w bardzo włoskim klimacie.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42974
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 474
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42974
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 474
Składniki
Na gorącą oliwę wrzuciłam paprykę czerwoną pokrojoną w kosteczkę. Podsmażyłam ok. 2 minuty i dodałam posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła dodałam 2 pomidory pokrojone w kostkę, 3 sprasowane ząbki czosnku, sól, pieprz. Dusiłam ok. 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodałam 100g gorgonzoli. Dusiłam jeszcze chwilę, aby ser się rozpuścił i dokładnie wymieszałam. Podałam z makaronem farfalle.