Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten, kto lubi makarony na pewno powinien spróbować tej propozycji obiadowej ;) Bardzo sycące i smaczne danie, polecam!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11927
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16337
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11927
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16337
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5229
Składniki
Pierś umyć, pokroić w długie paski i dać an patelnię z dwiema łyżkami stopionego masła. Przyprawić i dusić do miękkości. Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Pozostałe masło stopić w rondelku, dodać dokładnie umytą bazylie i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać serek śmietankowy i podgrzewać do momentu, aż serek się stopi. Na koniec dodać śmietankę. Gotowy sos zmiksować. Ja go nie doprawiałam, ale gdyby ktoś musiał to proszę bardzo :)
Do gotowego sosu wrzucić makaron, wymieszać. Na półmisek wyłożyć makaron, poukładać kawałki kurczaka i całość przykryć kołderką sera startego na dużych oczkach. Smacznego!