Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam danie makaronowe ????, w smaku wyjątkowe. Tylko bakłażan ???? palony z cebulą wysmażony, przyprawami i ziołami ????doprawiony, z makaronem połączony. Z sosem zmieszany i płatkami serowymi posypany. Prostota wykonania, a jaka radość ???? z szybkiego i smacznego dania ????????
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Bakłażana opalamy nad ogniem, aż cała skórka będzie spalona, następnie zawijamy w folię spożywczą na kilka minut. Bakłażana obieramy ze skórki, a miąższ bardzo drobno kroimy. Cebulę kroimy na piórka, a szczypiorek i miętę siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, dodajemy bakłażan i całość podsmażamy. Dodajemy sos, makaron, szczypiorek, miętę i mieszamy. Na końcu doprawiamy pieprzem do smaku. Podajemy z płatkami regio piatto.