Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam danie makaronowe ????, w smaku wyjątkowe. Tylko bakłażan ???? palony z cebulą wysmażony, przyprawami i ziołami ????doprawiony, z makaronem połączony. Z sosem zmieszany i płatkami serowymi posypany. Prostota wykonania, a jaka radość ???? z szybkiego i smacznego dania ????????
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10364
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12801
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10364
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12801
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Bakłażana opalamy nad ogniem, aż cała skórka będzie spalona, następnie zawijamy w folię spożywczą na kilka minut. Bakłażana obieramy ze skórki, a miąższ bardzo drobno kroimy. Cebulę kroimy na piórka, a szczypiorek i miętę siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, dodajemy bakłażan i całość podsmażamy. Dodajemy sos, makaron, szczypiorek, miętę i mieszamy. Na końcu doprawiamy pieprzem do smaku. Podajemy z płatkami regio piatto.