Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-05-2012
Makaronowe danie z wykorzystaniem zdrowych orzechów włoskich.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 386
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 281
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 424
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1639
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 386
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 281
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 424
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1639
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy kurczaka przyprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy, por i całość dusimy, aż warzywa i kurczak będą miękkie.
Dodajemy pesto ze słoiczka i wlewamy jogurt naturalny. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem według uznania. Sosu nie gotujemy, tylko podgrzewamy.
Wykładamy makaron na talerz wraz z sosem i posypujemy orzechami włoskimi. Orzechy można wcześniej lekko uprażyć na patelni. Zamiast orzechów można również użyć łuskanych ziaren słonecznika.