Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-05-2012
Makaronowe danie z wykorzystaniem zdrowych orzechów włoskich.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 50
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 50
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy kurczaka przyprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy, por i całość dusimy, aż warzywa i kurczak będą miękkie.
Dodajemy pesto ze słoiczka i wlewamy jogurt naturalny. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem według uznania. Sosu nie gotujemy, tylko podgrzewamy.
Wykładamy makaron na talerz wraz z sosem i posypujemy orzechami włoskimi. Orzechy można wcześniej lekko uprażyć na patelni. Zamiast orzechów można również użyć łuskanych ziaren słonecznika.