Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-05-2012
Makaronowe danie z wykorzystaniem zdrowych orzechów włoskich.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253412
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253412
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy kurczaka przyprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy, por i całość dusimy, aż warzywa i kurczak będą miękkie.
Dodajemy pesto ze słoiczka i wlewamy jogurt naturalny. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem według uznania. Sosu nie gotujemy, tylko podgrzewamy.
Wykładamy makaron na talerz wraz z sosem i posypujemy orzechami włoskimi. Orzechy można wcześniej lekko uprażyć na patelni. Zamiast orzechów można również użyć łuskanych ziaren słonecznika.