Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-02-2024
Jeden z moich ulubionych farszy czyli delikatna cukinia, ser feta i zioła. Pychota !!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach i smażymy na oleju razem z ziołami prowansalskimi. Cukinię smażymy aż jej soki całkowicie wyparują z patelni. Tak przygotowaną odstawiamy do wystudzenia.
Do cukinii dodajemy ser feta, który rozdrabniamy widelcem, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Z solą uważajcie bo ser jest dość słony.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi, naleśniki lub krokiety. Ja dziś z tego farszu zrobiłam pierogi. Smacznego !!!
;-)
;-)
;-)