Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami na wigilijnym stole ,to jedna z najważniejszych potraw. Farsz do uszek Babci Jadzi robi cala nasza rodzina . Babcia Jadzia robi go od 70 lat. Przepis jest prosty, lecz sprawdzony. Zapraszam do obejrzenia filmiku na You Tube.
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8070
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 33
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8070
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 33
Składniki
Grzyby opłukać i namoczyć w 1 litrze wody . Pozostawić na całą noc.
Grzyby gotuję na drugi dzień w tej samej wodzie przez 40 minut. Od momentu zagotowania się grzybów odkrywam garnek i gotuję na średnim ogniu.
Ugotowane grzyby przecedzam a wodę z grzybów zostawiam do mojego barszczu wigilijnego. Ostudzone grzyby kroimy w drobną kostkę, cebule kroimy ,też w drobną kostkę .Na patelni rozpuszczamy masło wrzucamy naszą cebulę i lekko musimy ja zeszklić. Dodajemy następnie nasze grzyby ,i teraz wszystko podsmażamy na średnim ogniu ,gdzieś około 2 minuty. Do farszu dodajemy 2 łyżki bułki tartej ,to wszystko zamieszamy na patelni ,doprawiamy sola i czarnym pieprzem. Odstawiamy na bok do ostudzenia farszu. Przygotowujemy nasze ciasto na uszka i nakładamy małe ilości na nasze ciasto. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na moim kanale. Wesołych Świąt!