Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami na wigilijnym stole ,to jedna z najważniejszych potraw. Farsz do uszek Babci Jadzi robi cala nasza rodzina . Babcia Jadzia robi go od 70 lat. Przepis jest prosty, lecz sprawdzony. Zapraszam do obejrzenia filmiku na You Tube.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4948
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13818
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3243
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1057
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4948
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13818
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3243
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1057
Składniki
Grzyby opłukać i namoczyć w 1 litrze wody . Pozostawić na całą noc.
Grzyby gotuję na drugi dzień w tej samej wodzie przez 40 minut. Od momentu zagotowania się grzybów odkrywam garnek i gotuję na średnim ogniu.
Ugotowane grzyby przecedzam a wodę z grzybów zostawiam do mojego barszczu wigilijnego. Ostudzone grzyby kroimy w drobną kostkę, cebule kroimy ,też w drobną kostkę .Na patelni rozpuszczamy masło wrzucamy naszą cebulę i lekko musimy ja zeszklić. Dodajemy następnie nasze grzyby ,i teraz wszystko podsmażamy na średnim ogniu ,gdzieś około 2 minuty. Do farszu dodajemy 2 łyżki bułki tartej ,to wszystko zamieszamy na patelni ,doprawiamy sola i czarnym pieprzem. Odstawiamy na bok do ostudzenia farszu. Przygotowujemy nasze ciasto na uszka i nakładamy małe ilości na nasze ciasto. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na moim kanale. Wesołych Świąt!