Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi y tym farszem to ulubione danie w naszej rodzinie. Zawsze smakują polane tłuszczykiem z cebulką lub gęstą śmietaną. Danie bezmięsne.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7595
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2659
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7595
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2659
Składniki
Ugotowane ziemniaki studzimy, przeciskamy przez praskę, cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę i podsmażamy na złocisty kolor na łyżce smalcu lub innego tłuszczu w/g uznania. Dodajemy soli, pieprzu i dobrze wszystko razem ugniatamy (mieszamy). Farsz powinien być lekko przesolony i przepieprzony. W trakcie gotowania smaki się wyrównają. Przepis na ciasto jest taki sam jak na pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami w moim poście z przepisami.