Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi y tym farszem to ulubione danie w naszej rodzinie. Zawsze smakują polane tłuszczykiem z cebulką lub gęstą śmietaną. Danie bezmięsne.
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 914
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 914
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 886
Składniki
Ugotowane ziemniaki studzimy, przeciskamy przez praskę, cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę i podsmażamy na złocisty kolor na łyżce smalcu lub innego tłuszczu w/g uznania. Dodajemy soli, pieprzu i dobrze wszystko razem ugniatamy (mieszamy). Farsz powinien być lekko przesolony i przepieprzony. W trakcie gotowania smaki się wyrównają. Przepis na ciasto jest taki sam jak na pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami w moim poście z przepisami.