Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta czy to biała czy czerwona ma wspaniałe własciwości odzywcze. Czerwona dodatkowo ma mnóstwo antyoksydantów, które wspierają zdrowie.
https://azgotuj.blogspot.com/2020/04/szybkie-ciasto-z-serem-i-jabkami.html
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 85
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 758
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 478
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 294
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 85
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 758
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 478
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 294
Składniki
Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody z liściem laurowym i zielem angielskim 20 minut. W tym samym czasie w drugim garnku namoczyć grzyby a namoczone ugotować 10 minut. Kiedy będą miękkie wyjąć łyżką cedzakową (wodę z gotowania grzybów można wykorzystać do zupy, bulionu lub sosu). Rozgrzać patelnię, wlać olej i dodać garam masalę oraz kminek. Chwilę podsmażyć, dodać grzyby i kapustę (wyjąć liście laurowe), całość smażyć mieszając. Odstawić do wystudzenia. Wystudzone zmielić w maszynce lub w malakserze pulsacyjnie. Przełożyć do miski.