Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola Jaś z mięsem w pomidorach.

Fasola Jaś z mięsem w pomidorach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1676 Ocena: 27081

Dodano:

Odsłon: 852

Duża fasola Jaś ugotowana z wędzonym boczkiem i kiełbasą z cebulą w sosie pomidorowym.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasola Jaś z mięsem w pomidorach.

Przygotowanie

  1. Fasolę moczymy kilka godzin, wymoczoną, umytą gotujemy do miękkości około 90 minut. W między czasie kroimy boczek i kiełbasę w kostkę. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, bez tłuszczu. Do podsmażonego boczku z kiełbasą dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę. Wszystko smażymy przez 15 minut.

  2. Gdy już fasola będzie miękka dodajemy pastę rosołową, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą oraz przyprawiamy wszystko do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy, majeranek i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  3. Podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń