Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża fasola Jaś ugotowana z wędzonym boczkiem i kiełbasą z cebulą w sosie pomidorowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103248
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2003
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5868
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103248
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2003
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5868
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Składniki
Fasolę moczymy kilka godzin, wymoczoną, umytą gotujemy do miękkości około 90 minut. W między czasie kroimy boczek i kiełbasę w kostkę. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, bez tłuszczu. Do podsmażonego boczku z kiełbasą dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę. Wszystko smażymy przez 15 minut.
Gdy już fasola będzie miękka dodajemy pastę rosołową, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą oraz przyprawiamy wszystko do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy, majeranek i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego !!!