Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża fasola Jaś ugotowana z wędzonym boczkiem i kiełbasą z cebulą w sosie pomidorowym.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8563
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 858
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 897
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 113
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8563
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 858
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 897
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
Fasolę moczymy kilka godzin, wymoczoną, umytą gotujemy do miękkości około 90 minut. W między czasie kroimy boczek i kiełbasę w kostkę. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, bez tłuszczu. Do podsmażonego boczku z kiełbasą dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę. Wszystko smażymy przez 15 minut.
Gdy już fasola będzie miękka dodajemy pastę rosołową, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą oraz przyprawiamy wszystko do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy, majeranek i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego !!!