Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża fasola Jaś ugotowana z wędzonym boczkiem i kiełbasą z cebulą w sosie pomidorowym.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Fasolę moczymy kilka godzin, wymoczoną, umytą gotujemy do miękkości około 90 minut. W między czasie kroimy boczek i kiełbasę w kostkę. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, bez tłuszczu. Do podsmażonego boczku z kiełbasą dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę. Wszystko smażymy przez 15 minut.
Gdy już fasola będzie miękka dodajemy pastę rosołową, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą oraz przyprawiamy wszystko do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy, majeranek i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego !!!