Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1676 Ocena: 27081
Dodano: 15.12.2019
Odsłon: 852
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Fasolę moczymy kilka godzin, wymoczoną, umytą gotujemy do miękkości około 90 minut. W między czasie kroimy boczek i kiełbasę w kostkę. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, bez tłuszczu. Do podsmażonego boczku z kiełbasą dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę. Wszystko smażymy przez 15 minut.
Gdy już fasola będzie miękka dodajemy pastę rosołową, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą oraz przyprawiamy wszystko do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy, majeranek i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Podajemy na gorąco z pieczywem.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)