Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża fasola Jaś ugotowana z wędzonym boczkiem i kiełbasą z cebulą w sosie pomidorowym.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 477
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 463
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 55
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 477
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 463
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 55
Składniki
Fasolę moczymy kilka godzin, wymoczoną, umytą gotujemy do miękkości około 90 minut. W między czasie kroimy boczek i kiełbasę w kostkę. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, bez tłuszczu. Do podsmażonego boczku z kiełbasą dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę. Wszystko smażymy przez 15 minut.
Gdy już fasola będzie miękka dodajemy pastę rosołową, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą oraz przyprawiamy wszystko do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy, majeranek i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego !!!