Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sycące, pikantne, rozgrzewające danie, podane z chlebem.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3462
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 190
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3462
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 190
Składniki
Fasolę myjemy i umieszczamy w garnczku w którym będziemy gotować, zalewamy wodą i moczymy około 3 godzin aż spęcznieje. Po tym czasie gotujemy w tej samej wodzie, nie solimy. Gotujemy około godziny, do miękkości fasoli.U mnie po godzinie gotowania była dobra. Po ugotowaniu studzimy razem z wodą w której się gotowała.
W między czasie Kroimy boczek z kiełbasą w kostkę i smażymy na patelni.
Kroimy cebulę w pół plastry lub w piórka i gdy boczek będzie rumiany dodajemy posoloną cebulę i smażymy do ładnego zeszklenia się cebuli.
Do oddzielnego garnczka wlewamy 250 ml wody, dodajemy włoszczyznę, usmażone z cebulą skwarki i doprowadzamy do zagotowania się. A na patelni smażymy pokrojone w paski papryki. Po kilkuminutowym smażeniu dodajemy papryki do gotującego się garnka oraz ostudzoną fasolę razem z wodą.
Dodajemy również pomidory z puszki i doprawiamy wszystkimi podanymi przyprawami do smaku. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Ugotowaną fasolę podajemy na gorąco z chlebem. Smacznego!!!