Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna fasolka na chłodne dni.Sycąca i dobra na każdą okazje.
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1056
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30515
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1056
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30515
Składniki
Fasole należy opukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia.Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą.Dolać ok 1-1 1/2 szk wody i gotować.
Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ziarnisty,sól i zwykły pieprz.Gotować fasole do miękkości.
Cebulę należy pokroić w kostkę,boczek i kiełbasę także,następnie razem ze smażyć na oleju,na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki.
Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę,boczek i kiełbasę.Wszystko razem wymieszać,dodać koncentrat pomidorowy,zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Gotować jeszcze razem ok 20 minut.
Smacznego.