Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna fasolka na chłodne dni.Sycąca i dobra na każdą okazje.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1910
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 46
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 792
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 931
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 240
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1910
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 46
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 792
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 931
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 240
Składniki
Fasole należy opukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia.Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą.Dolać ok 1-1 1/2 szk wody i gotować.
Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ziarnisty,sól i zwykły pieprz.Gotować fasole do miękkości.
Cebulę należy pokroić w kostkę,boczek i kiełbasę także,następnie razem ze smażyć na oleju,na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki.
Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę,boczek i kiełbasę.Wszystko razem wymieszać,dodać koncentrat pomidorowy,zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Gotować jeszcze razem ok 20 minut.
Smacznego.