Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 5016

Fajna i pyszna fasolka :)

Składniki

  • 40 dkg fasoli
  • 30 dkg wędzonego boczku
  • 30 dkg wędzonego baleronu lub kiełbasy podwawelskiej
  • 2 cebule
  • puszka pomidorów
  • przyprawa do dań z fasoli
  • mielony kminek i pieprz
  • ziele angielskie i liść laurowy
  • ewentualnie masło i mąka
3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę namoczyć na noc. Dodać ziele angielskie i liść laurowy i ugotować. Cebulę, boczek i baleron pokroić i usmażyć po czym dodać do fasoli. Dodać przyprawy wg uznania oraz pomidory. Gotować do miękkości fasoli. Można zagęścić zasmażką. Podawać z białą bułeczką :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń