Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni bardzo lubię przygotowywać dania rozgrzewające. Jedną z nich jest fasolka po bretońsku. Fasola jest bardzo zdrowa gdyż zawiera dużo błonnika, białka i witamin B. Do dania dodaję suszony cząber, który ułatwia trawienie i hamuje wzdęcia. Obowiązkowo w tym daniu pojawia się domowy boczek wędzony i domowa kiełbasa wędzona. Przyprawiam na ostro pieprzem, papryką i chilli (Cayenne).
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 31
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8616
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 879
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 31
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8616
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 879
Składniki
1. Fasolę moczę na noc w zimnej wodzie. 2. Następnego dnia wodę odlewam, wlewam świeżą, dodaję cząber i dodaję szczyptę soli. Fasolę gotuję do miękkości. 3. Do rondla (lub na patelnię) wrzucam boczek pokrojony w kostkę i wytapiam go na małym ogniu.
4. Do wytopionego boczku wrzucam pokrojoną kiełbasę, podsmażam ją.
5. Boczek z kiełbasą przerzucam do fasoli. Przyprawiam. Dodaję koncentrat i ketchup i nadal duszę. 6. Podaję z domowymi bułkami pszennymi i kiszonymi ogórkami.