Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, jednogarnkowe, rozgrzewające danie, idealne na jesienny obiad lub kolację :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy najlepiej na całą noc. Fasolę odcedzamy, przelewamy zimną wodą, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól i gotujemy do miękkości. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Umyte pomidory kroimy w średnią kostkę. Do garnka z fasolą dodajemy kiełbasę, cebulę, koncentrat pomidorowy, mieszamy i zagotowujemy. Przyprawiamy pieprzem, przyprawą do dań z fasoli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i dusimy około 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 10 minut.