Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzi z USA, robiona i spożywana w wielu krajach Europy i nie tylko. Jedzenie fasoli po bretońsku obniża poziom cholesterolu całkowitego.
rondel, patelnia...
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Składniki
25 dkg fasoli namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu - ok. 2 godz. Na patelni na tłuszczu usmażyć 1 cebulę pokrojoną w kostkę, wsypać 1 łyżkę mąki i zrobić zasmażkę. Dolać na patelnię trochę wywaru aby otrzymać konsystencję sosu. Wlać do rondla z fasolą Pokrojoną kiełbasę podsmażyć dodać pieprz, ziele angielskie, paprykę w proszku, i gałkę muszkatołową. Podlać wszystko wywarem z rondla i chwilę jeszcze podsmażyć na małym ogniu. Przelać do rondla, dodać przecier pomidorowy wymieszać i chwilę pogotować. Doskonałe danie obiadowe.