Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzi z USA, robiona i spożywana w wielu krajach Europy i nie tylko. Jedzenie fasoli po bretońsku obniża poziom cholesterolu całkowitego.
rondel, patelnia...
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 60
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 386
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40478
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 60
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 386
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40478
Składniki
25 dkg fasoli namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu - ok. 2 godz. Na patelni na tłuszczu usmażyć 1 cebulę pokrojoną w kostkę, wsypać 1 łyżkę mąki i zrobić zasmażkę. Dolać na patelnię trochę wywaru aby otrzymać konsystencję sosu. Wlać do rondla z fasolą Pokrojoną kiełbasę podsmażyć dodać pieprz, ziele angielskie, paprykę w proszku, i gałkę muszkatołową. Podlać wszystko wywarem z rondla i chwilę jeszcze podsmażyć na małym ogniu. Przelać do rondla, dodać przecier pomidorowy wymieszać i chwilę pogotować. Doskonałe danie obiadowe.