Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzi z USA, robiona i spożywana w wielu krajach Europy i nie tylko. Jedzenie fasoli po bretońsku obniża poziom cholesterolu całkowitego.
rondel, patelnia...
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 824
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8205
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13065
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 405
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 824
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8205
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13065
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 405
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Składniki
25 dkg fasoli namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu - ok. 2 godz. Na patelni na tłuszczu usmażyć 1 cebulę pokrojoną w kostkę, wsypać 1 łyżkę mąki i zrobić zasmażkę. Dolać na patelnię trochę wywaru aby otrzymać konsystencję sosu. Wlać do rondla z fasolą Pokrojoną kiełbasę podsmażyć dodać pieprz, ziele angielskie, paprykę w proszku, i gałkę muszkatołową. Podlać wszystko wywarem z rondla i chwilę jeszcze podsmażyć na małym ogniu. Przelać do rondla, dodać przecier pomidorowy wymieszać i chwilę pogotować. Doskonałe danie obiadowe.