Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzi z USA, robiona i spożywana w wielu krajach Europy i nie tylko. Jedzenie fasoli po bretońsku obniża poziom cholesterolu całkowitego.
rondel, patelnia...
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8487
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6908
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4717
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327331
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8487
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6908
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4717
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327331
Składniki
25 dkg fasoli namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu - ok. 2 godz. Na patelni na tłuszczu usmażyć 1 cebulę pokrojoną w kostkę, wsypać 1 łyżkę mąki i zrobić zasmażkę. Dolać na patelnię trochę wywaru aby otrzymać konsystencję sosu. Wlać do rondla z fasolą Pokrojoną kiełbasę podsmażyć dodać pieprz, ziele angielskie, paprykę w proszku, i gałkę muszkatołową. Podlać wszystko wywarem z rondla i chwilę jeszcze podsmażyć na małym ogniu. Przelać do rondla, dodać przecier pomidorowy wymieszać i chwilę pogotować. Doskonałe danie obiadowe.