Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku według Magdy Gessler. Przepis robi furorę w sieci

Fasolka po bretońsku według Magdy Gessler. Przepis robi furorę w sieci

Autor:

Przepisów i artykułów: 413 Ocena: 3877

Dodano:

Odsłon: 8885

Wiemy, że wielu z was bardzo ceni sobie przepisy Magdy Gessler. Fasolka po bretońsku w jej wykonaniu to mistrzostwo świata. Koniecznie spróbujcie.

Składniki

  • 40 dag fasolki "Piękny Jaś"
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 30 dag dobrej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • Przyprawy: majeranek, pieprz, cól, cukier, papryka ostra
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka po bretońsku według Magdy Gessler. Przepis robi furorę w sieci

Przygotowanie

  1. Fasolę namocz przez całą noc. Następnie odsącz ją, opłukaj i gotuj przez około 40 minut w wodzie z dodatkiem majeranku i kilku kawałków boczku.

  2. Dodaj do zupy posiekany czosnek. Resztę boczku pokrój w słupki i podsmażaj niedługo na patelni. Musi się zarumienić.

  3. Na patelnię z boczkiem dodaj pokrojoną drobną cebulę i kiełbasę w plasterkach. Podsmaż do zarumienienia.

  4. Na patelnię z boczkiem dodaj pokrojoną drobną cebulę i kiełbasę w plasterkach. Podsmaż do zarumienienia.

  5. Na patelnię po smażeniu wlej pomidory z drugiej puszki i gotuj do zgęstnenia. Gdy fasola będzie miękka, dodaj pomidory z patelni i wymieszaj. Dodaj do smaku jeszcze przyprawy, np. cukier, sól, pieprz i paprykę. Zagotuj i sprawdź, czy nie brakuje jeszcze jakichś przypraw.
    Podawaj z pieczywem. Będzie smakować wybornie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń