Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I tak powstała, niczym feniks z popiołu. Lekko pikantna wersja ulubionego przez Polaków, dania.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 211
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 117
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27924
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 211
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 117
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27924
Składniki
Fasolę moczymy w zimnej wodzie (kilka godzin). Odcedzamy. Kiełbasy kroimy tak, jak lubimy. Boczek kroimy w słupki. Fasolę zalewamy zimną odą (do poziomu fasoli), gotujemy 60 min, zmniejszamy płomień. Boczek i chorizo wytapiamy na suchej patelni, dodajemy pozostałe kiełbasy, smażymy do ich zrumienienia, dodajemy do fasoli. Dusimy (bez przykrycia) na średnim ogniu, po 30 min. dodajemy koncentrat pomidorowy , paprykę, kminek i majeranek. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Na maśle podsmażamy mąkę, dodajemy wywar z fasoli, rozrabiamy. Dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.