Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam taką świeżą fasolę - piękny Jaś. Trudno odmówić sobie ugotowania fasolki po bretońsku. Fasoli nie trzeba namaczać.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1815
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14452
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1815
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14452
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19536
Składniki
Fasolę dokładnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie ok 20 - 30 min. Wyłożyć na sito. W rondlu, najlepiej z grubym dnem, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule i czosnek pokrojony w plasterki. Do garnka dodać pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Kilkanaście minut dusić na wolnym ogniu i mieszać zawartość garnka. Dodać pomidory krojone i koncentrat pomidorowy. Można dodać szklankę przegotowanej wody. Gotować i mieszać od czasu do czasu. Dodać ugotowaną fasolę. Dodać majeranek, paprykę słodką, pieprz młotkowany z kolendrą, płatki chili, cukier, sól do smaku. Wszystko wymieszać i jeszcze kilka minut gotować. Podawać danie gorące. Może być ze świeżą bułeczką. Smacznego