Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj najprostsze danie obiadowe , przygotujesz w 15 minut. Kto z nas nie lubi fasolki szparagowej ,ja bardzo ,dlatego gdy tylko się pojawia młodziutka fasolka od razu ląduje na moim stole. Polecam
nóż, sitko, garnek patelnia, łyżka,
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 106
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 296
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1165
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 862
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 106
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 296
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1165
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 862
Składniki
Fasolkę obrać, odciąć końcówki, opłukać , dłuższe przekroić na 2 kawałki. Fasolkę włożyć do garnka , zalać wodą i gotować około 10 minut. w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i odsączyć na sitku. Masło rozpuścić razem z masłem klarownym , dołożyć bułkę tartą i chwilę podsmażyć, do bułki tartej dodać odsączoną fasolkę wymieszać i podsmażać około 5 minut. Wyłożyć na talerze i podawać z sadzonym jajkiem. Smacznego
Podsmażanie fasolki.
Fasolka gotowa do podania.