Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre i szybkie danie na kolacje, a może być również na obiad.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2673
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 240
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2673
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 240
Składniki
Fasolkę szparagową obrać, pokroić na pół i obgotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie , odcedzić i przelać zimną wodą. Kiełbasę pokroić w plastry, podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Wyjąć kiełbasę na talerzyk, a na wytopiony tłuszcz wsypać pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zaszkli dodać do niej pokrojone w plastry pieczarki. Chwilę smażyć.
Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Przecier pomidorowy połączyć z rosołem, wsypać 2 łyżki mieszanki przypraw i dokładnie wymieszać. Wlać na patelnię do pieczarek, przykryć i dusić na małym ogniu ok.10 minut.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć fasolkę, na nią kiełbasę i pieczarki. Posypać 1 łyżką przypraw, solą i pieprzem.. Na to wylać śmietanę roztrzepaną z jajkiem. Posypać startym żółtym serem i pozostałą mieszanką przypraw.Piekarnik nagrzać do 200st.C, wstawić zapiekankę i piec 20 minut. Po wyjęciu udekorować listkami bazylii. SMACZNEGO!