Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre i szybkie danie na kolacje, a może być również na obiad.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29217
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18555
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29217
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18555
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Składniki
Fasolkę szparagową obrać, pokroić na pół i obgotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie , odcedzić i przelać zimną wodą. Kiełbasę pokroić w plastry, podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Wyjąć kiełbasę na talerzyk, a na wytopiony tłuszcz wsypać pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zaszkli dodać do niej pokrojone w plastry pieczarki. Chwilę smażyć.
Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Przecier pomidorowy połączyć z rosołem, wsypać 2 łyżki mieszanki przypraw i dokładnie wymieszać. Wlać na patelnię do pieczarek, przykryć i dusić na małym ogniu ok.10 minut.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć fasolkę, na nią kiełbasę i pieczarki. Posypać 1 łyżką przypraw, solą i pieprzem.. Na to wylać śmietanę roztrzepaną z jajkiem. Posypać startym żółtym serem i pozostałą mieszanką przypraw.Piekarnik nagrzać do 200st.C, wstawić zapiekankę i piec 20 minut. Po wyjęciu udekorować listkami bazylii. SMACZNEGO!