Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 444
Dodano: 03.09.2019
Odsłon: 5639
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Fasolkę oczyścić, przyciąć końcówki ( jeśli fasolka jest bardzo długa można ją pokroić na mniejsze kawałki) i zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę oraz czosnek, dodać mięso mielone i obsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać sól, pieprz, paprykę, bazylię i oregano. Całość dusić pod przykryciem około 15 minut.
Fasolkę wymieszać z mięsem mielonym. Przed podaniem posypać startym serem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)