Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo aromatyczne danie. Polecam :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5384
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 183
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5384
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 183
Składniki
Fasolkę oczyścić, przyciąć końcówki ( jeśli fasolka jest bardzo długa można ją pokroić na mniejsze kawałki) i zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę oraz czosnek, dodać mięso mielone i obsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać sól, pieprz, paprykę, bazylię i oregano. Całość dusić pod przykryciem około 15 minut.
Fasolkę wymieszać z mięsem mielonym. Przed podaniem posypać startym serem.