Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 397

Dodano:

Odsłon: 3787

Pyszne i bardzo aromatyczne danie. Polecam :)

Składniki

  • fasolka szparagowa 1 kg,
  • mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g,
  • cebula 1 szt,
  • czosnek 2 ząbki,
  • przecier pomidorowy 400 ml,
  • starty ser żółty 2 łyżki,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka mielona,
  • bazylia,
  • oregano,
  • olej do smażenia,
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyścić, przyciąć końcówki ( jeśli fasolka jest bardzo długa można ją pokroić na mniejsze kawałki) i zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić.

  2. Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę oraz czosnek, dodać mięso mielone i obsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać sól, pieprz, paprykę, bazylię i oregano. Całość dusić pod przykryciem około 15 minut.

  3. Fasolkę wymieszać z mięsem mielonym. Przed podaniem posypać startym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń