Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo aromatyczne danie. Polecam :)
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 109
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 446
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 109
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 446
Składniki
Fasolkę oczyścić, przyciąć końcówki ( jeśli fasolka jest bardzo długa można ją pokroić na mniejsze kawałki) i zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę oraz czosnek, dodać mięso mielone i obsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać sól, pieprz, paprykę, bazylię i oregano. Całość dusić pod przykryciem około 15 minut.
Fasolkę wymieszać z mięsem mielonym. Przed podaniem posypać startym serem.