Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, ale treściwe drugie danie. Fasolka szparagowa i resztki z lodówki (znowu recycling?). Wykorzystałem resztki (ok. 10 dag) wędzonej szynki.
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2265
Polecam.
Odsłon: 103
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2265
Polecam.
Odsłon: 103
Składniki
Fasolkę obierz (odetnij końcówki), umyj i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj ok. 5 minut. na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę wędzonkę. Dorzuć odcedzoną fasolkę i smaż, aż fasolka zacznie się rumienić. Podawaj posypane zieleniną (koperkiem lub szczypiorkiem).