Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa z wędzonką.

Fasolka szparagowa z wędzonką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4327

Dodano:

Odsłon: 2758

Lekkie, ale treściwe drugie danie. Fasolka szparagowa i resztki z lodówki (znowu recycling?). Wykorzystałem resztki (ok. 10 dag) wędzonej szynki.

Składniki

  • pół kg fasolki szparagowej
  • ok. 10 dag boczku lub szynki
  • łyżka oliwy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę obierz (odetnij końcówki), umyj i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj ok. 5 minut.
    na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę wędzonkę.
    Dorzuć odcedzoną fasolkę i smaż, aż fasolka zacznie się rumienić.
    Podawaj posypane zieleniną (koperkiem lub szczypiorkiem).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń