Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki z fasolką szparagową i boczkiem. Proste danie, które w połączeniu z kotletem lub jajkiem sadzonym będzie wybornym obiadem.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1674
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18584
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6296
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1135
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1674
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18584
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6296
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1135
Składniki
Młode ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Wsypujemy płaską łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy 10 minut, licząc od zagotowania wody.
Na dużej patelni rumienimy boczek pokrojony w drobną kostkę. Jeśli boczek jest chudy dodajemy do niego w trakcie wytapiania czubatą łyżkę smalcu lub 2 łyżki oleju rzepakowego. Do podsmażonego boczku dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę i również ją rumienimy. Teraz wrzucamy ugotowane ziemniaki i fasolkę szparagową. Przyprawiamy pieprzem i dodajemy dla lepszego smaku łyżkę masła. Danie na koniec posypujemy koperkiem.