Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka z klopsikami i kabanosem

Fasolka z klopsikami i kabanosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1405

Dodano:

Odsłon: 2130

Syty rozgrzewający talerz z fasolką w roli głównej. Potrawę zrobimy szybko tylko musimy pamiętać o namoczeniu fasoli i ugotowaniu jej wcześniej.Moja wersja jest z klopsikami drobiowymi i kabanosami które nadają potrawie fajny wędzony aromat. Ze świeżym tymiankiem jest bardzo aromatyczna.

Składniki

  • 20 dkg fasoli jaś
  • 60 g kabanosów
  • 1 cebula czerwona
  • 2 szklanki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • tymianek świeży
  • olej
  • klopsiki: 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • mąką pszenna do obtoczenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka z klopsikami i kabanosem

Przygotowanie

  1. Fasole moczę przez cała noc w zimnej wodzie.Na drugi dzień przekładam do garnka, wlewam wodę i gotuję do miękkości około godzinę albo dłużej.

  2. Na patelni przesmażam cebule , kabanosy .

  3. Mięso, cebulę, czosnek mielę maszynką do mięsa. Do mielonego dodaję jajko sól, pieprz, tymianek, majeranek i wyrabiam . Formulę kule i obtaczam w mące.

  4. Wlewam przecier pomidorowy i smażę dalej na końcu dodaję klopsiki i duszę je pod przykryciem. Na końcu dodaję , fasolę, doprawiam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń