Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syty rozgrzewający talerz z fasolką w roli głównej. Potrawę zrobimy szybko tylko musimy pamiętać o namoczeniu fasoli i ugotowaniu jej wcześniej.Moja wersja jest z klopsikami drobiowymi i kabanosami które nadają potrawie fajny wędzony aromat. Ze świeżym tymiankiem jest bardzo aromatyczna.
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Składniki
Fasole moczę przez cała noc w zimnej wodzie.Na drugi dzień przekładam do garnka, wlewam wodę i gotuję do miękkości około godzinę albo dłużej.
Na patelni przesmażam cebule , kabanosy .
Mięso, cebulę, czosnek mielę maszynką do mięsa. Do mielonego dodaję jajko sól, pieprz, tymianek, majeranek i wyrabiam . Formulę kule i obtaczam w mące.
Wlewam przecier pomidorowy i smażę dalej na końcu dodaję klopsiki i duszę je pod przykryciem. Na końcu dodaję , fasolę, doprawiam.