Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia w każdej postaci jest przepyszna. Tym razem faszerowana mięsem mielonym.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3410
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3410
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy na grube plastry (ok. 3-4 cm), w zależności od tego jaką lubimy, możemy ją obrać lub nie. Ja zazwyczaj nie obieram. Środek każdego plasterka wydrążamy łyżeczką, ale tak, aby zostawić dno. Cebulę siekamy, pieczarki kroimy na drobne kawałki. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy do niej pieczarki i krótko dusimy. Następnie dodajemy ryż, solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec do powstałego farszu wrzucamy połowę startego żółtego sera i mieszamy do momentu aż się rozpuści. Powstałym farszem napełniamy cukinię. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 25 minut. 5 minut przed końcem pieczenia wierzch każdej cukinii posypujemy pozostałym żółtym serem.