Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio mało tu propozycji mięsnych na obiadek. Więc proszę ???? Faszerowana cukinia. Podobna cukinie jadłam u przyjaciół Agnieszki i Kamila. Mm…. była przepyszna !! Zajadałam się nią aż mi się uszy trzęsły . Gdybym mogła wylizałabym talerz ! Ale w gościach nie wypada ???? Więc postanowiłam przygotować podobną – wyszła równie smaczna – ale nie aż tak pyszna jak ta Agnieszki i Kamila :-)) Ja do swojej cukinii dodałam troszkę sera żółtego – by troszkę zgrzeszyć .
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
1. Cukinię przetnij wzdłuż na pół, za pomocą łyżki stołowej pozbądź się gniazd nasiennych. Cukinie lekko posól 2. Cebulę i marchew obierz. Cebulę pokrój w cienkie piórka, marchewkę zetrzyj na tarce na plasterki 3. Na patelni rozgrzej olej, dodaj marchewkę i cebulę smaż około 7 minut. Dodaj mięso oraz przyprawy. Całość wymieszaj i smaż około 12 minut 4. Z cukinie osusz. Na każdą cukinie nałóż po 1 plasterku sera. Następnie nałóż farsz dobrze go przyciskając. Na każdą cukinie nałóż plasterek sera 5. Cukinię wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz 20 minut