Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym tygodniu mam dwa dni wyjęte trochę z życia, mało czasu na gotowanie, ale to nic na pewno nie zgłodniejecie :) Dzisiaj mam dla Was przepyszną, faszerowaną paprykę z mięsem mielonym i kaszą kuskus.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Składniki
Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbek czosnku, przyprawy i musztardę. Wszystko razem mieszamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. W tym samym czasie przygotowujemy kuskus według wskazówek na opakowaniu i sparzamy pomidory. Blendujemy ją na gładką masę i dodajemy do mięsa, wsypujemy kuskus i wszystko razem mieszamy. Zestawiamy z ognia i zajmujemy się papryką. Wycinamy gniazdo ze środka i zamiast niego dodajemy nasz farsz :) Następnie na wierzchu kładziemy plastry sera żółtego, im więcej tym lepiej! Nagrzewamy piekarnik do 200°C i pieczemy około 20 minut w naczyniu żaroodpornym. Serek powinien fajnie się zarumienić :) Możecie również spróbować, sam serek podpiec w piekarniku, zapewniam Was, że jest nieziemski w smaku! Smacznego!