Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10297
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2926
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2020
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 772
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10297
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2926
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2020
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 772
Składniki
Bakłażany przecinamy wzdłuż na połowę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na 20 minut.
Następnie wyjmujemy i odstawiamy do przechłodzenia. Z podpieczonych bakłażanów usuwamy miąższ w taki sposób, aby przy ściankach pozostała warstwa nie grubsza niż centymetr. Wydrążone wnętrze lekko solimy.
Kotlety i paprykę kroimy w drobną kostkę i łączymy z drobno posiekanym miąższem bakłażana i ryżem.
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wnętrze każdej połówki bakłażana wykładamy plasterkami sera i nadziewamy farszem.
Nadziane warzywa układamy na ruszcie.
Nadziane bakłażany wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C na około 20-30 minut.
Smacznego !!!