Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 364
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1082
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 364
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1082
Składniki
Bakłażany przecinamy wzdłuż na połowę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na 20 minut.
Następnie wyjmujemy i odstawiamy do przechłodzenia. Z podpieczonych bakłażanów usuwamy miąższ w taki sposób, aby przy ściankach pozostała warstwa nie grubsza niż centymetr. Wydrążone wnętrze lekko solimy.
Kotlety i paprykę kroimy w drobną kostkę i łączymy z drobno posiekanym miąższem bakłażana i ryżem.
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wnętrze każdej połówki bakłażana wykładamy plasterkami sera i nadziewamy farszem.
Nadziane warzywa układamy na ruszcie.
Nadziane bakłażany wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C na około 20-30 minut.
Smacznego !!!