Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7291
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20282
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7291
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20282
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Składniki
Bakłażany przecinamy wzdłuż na połowę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na 20 minut.
Następnie wyjmujemy i odstawiamy do przechłodzenia. Z podpieczonych bakłażanów usuwamy miąższ w taki sposób, aby przy ściankach pozostała warstwa nie grubsza niż centymetr. Wydrążone wnętrze lekko solimy.
Kotlety i paprykę kroimy w drobną kostkę i łączymy z drobno posiekanym miąższem bakłażana i ryżem.
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wnętrze każdej połówki bakłażana wykładamy plasterkami sera i nadziewamy farszem.
Nadziane warzywa układamy na ruszcie.
Nadziane bakłażany wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C na około 20-30 minut.
Smacznego !!!