Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cukinie zapiekane z kaszą i schabem w aromatycznym sosie
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 168
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1297
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 168
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1297
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Kaszę gotuję na sypko. Odstawiam na bok. Schab kroję w nieduże paski. Smażę na maśle, solę i pieprzę. Boczek kroję w kostkę, smażę na maśle 3-5 minut. Posypuję cukrem i karmelizuję. Łączę ze schabem oraz kaszą i pokrojoną w plastry dymką. Odstawiam. Podgrzewam kremówkę. Dodaję gorgonzolę i piwo. Podgrzewam do uzyskania jednorodnej masy. Przyprawiam do smaku. Zdejmuję z palnika. Dodaję Grana Padano i mieszam intensywnie do połączenia. Mieszam z mięsem i kaszą.
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Cukiniom odkrawam górną część. Całe wnętrze dryluję. Nakładam farsz. Posypuję odrobiną sera. Zapiekam 30 minut.