Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni włoskiej, jest też wersja tunezyjska ale jeszcze nie udało mi się jej odtworzyć.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 114
Składniki
Danie z książki Kuchnia Włoska.
W moździerzu roztarłam czosnek, anszuaski, posiekane suszone pomidory, połowe rozmarynu i dodałam chili zamiast pieprzu. Masę dodałam do bułki tartej. Dodałam do bułki tartej i wymieszałam- masa będzie za bardzo sypka- trzeba dodać odrobinę wody.
Rozmrożone tuby obrałam z zewnętrznej "folii" taka prześwitująca warstewka- która potem utrudnia jedzenie. Nadziałam je dosyć luźno i spięłam metalowymi szpadkami. Na oliwie zeszkliłam posiekaną cebulę a potem zrumieniłam kalmary. Podlałam je potem winem i wywarem dodałam resztę rozmarynu, gotowałam 15 minut pod przykryciem, potem zdjęłam pokrywkę aby odparować sos.
Danie podaje się z gotowanym ryżem.
Smacznego :)