Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni włoskiej, jest też wersja tunezyjska ale jeszcze nie udało mi się jej odtworzyć.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20381
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20381
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Składniki
Danie z książki Kuchnia Włoska.
W moździerzu roztarłam czosnek, anszuaski, posiekane suszone pomidory, połowe rozmarynu i dodałam chili zamiast pieprzu. Masę dodałam do bułki tartej. Dodałam do bułki tartej i wymieszałam- masa będzie za bardzo sypka- trzeba dodać odrobinę wody.
Rozmrożone tuby obrałam z zewnętrznej "folii" taka prześwitująca warstewka- która potem utrudnia jedzenie. Nadziałam je dosyć luźno i spięłam metalowymi szpadkami. Na oliwie zeszkliłam posiekaną cebulę a potem zrumieniłam kalmary. Podlałam je potem winem i wywarem dodałam resztę rozmarynu, gotowałam 15 minut pod przykryciem, potem zdjęłam pokrywkę aby odparować sos.
Danie podaje się z gotowanym ryżem.
Smacznego :)