Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni włoskiej, jest też wersja tunezyjska ale jeszcze nie udało mi się jej odtworzyć.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10151
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9209
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6562
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10151
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9209
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6562
Składniki
Danie z książki Kuchnia Włoska.
W moździerzu roztarłam czosnek, anszuaski, posiekane suszone pomidory, połowe rozmarynu i dodałam chili zamiast pieprzu. Masę dodałam do bułki tartej. Dodałam do bułki tartej i wymieszałam- masa będzie za bardzo sypka- trzeba dodać odrobinę wody.
Rozmrożone tuby obrałam z zewnętrznej "folii" taka prześwitująca warstewka- która potem utrudnia jedzenie. Nadziałam je dosyć luźno i spięłam metalowymi szpadkami. Na oliwie zeszkliłam posiekaną cebulę a potem zrumieniłam kalmary. Podlałam je potem winem i wywarem dodałam resztę rozmarynu, gotowałam 15 minut pod przykryciem, potem zdjęłam pokrywkę aby odparować sos.
Danie podaje się z gotowanym ryżem.
Smacznego :)