Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni włoskiej, jest też wersja tunezyjska ale jeszcze nie udało mi się jej odtworzyć.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 530
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25087
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6165
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 530
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25087
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6165
Składniki
Danie z książki Kuchnia Włoska.
W moździerzu roztarłam czosnek, anszuaski, posiekane suszone pomidory, połowe rozmarynu i dodałam chili zamiast pieprzu. Masę dodałam do bułki tartej. Dodałam do bułki tartej i wymieszałam- masa będzie za bardzo sypka- trzeba dodać odrobinę wody.
Rozmrożone tuby obrałam z zewnętrznej "folii" taka prześwitująca warstewka- która potem utrudnia jedzenie. Nadziałam je dosyć luźno i spięłam metalowymi szpadkami. Na oliwie zeszkliłam posiekaną cebulę a potem zrumieniłam kalmary. Podlałam je potem winem i wywarem dodałam resztę rozmarynu, gotowałam 15 minut pod przykryciem, potem zdjęłam pokrywkę aby odparować sos.
Danie podaje się z gotowanym ryżem.
Smacznego :)