Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na faszerowane kotlety mielone. Bez smażenia, bez dodatkowego tłuszczu. Sycący posiłek bogaty w białko. Bez cukru, bez glutenu. Obiad w 30 minut.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1407
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101643
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6106
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1407
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101643
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6106
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy marchewkę startą na dużych oczkach tarki, sprasowany czosnek, otręby owsiane i surowe jajko. Doprawiamy płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu i łyżką majeranku. Wyrabiamy dłonią do połączenia się składników.
Ugotowane jajka rozgniatamy widelcem z ugotowanymi brokułami. Do masy dodajemy garść tartego sera mozzarelli i dużą szczyptę pieprzu. Mieszamy.
Z mięsnej masy formujemy gniazdka które wypełniamy farszem brokułowo-jajecznym. Gotowe kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!