Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na faszerowane kotlety mielone. Bez smażenia, bez dodatkowego tłuszczu. Sycący posiłek bogaty w białko. Bez cukru, bez glutenu. Obiad w 30 minut.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27352
Polecam, pychota.
Odsłon: 253
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 98
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27352
Polecam, pychota.
Odsłon: 253
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 98
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy marchewkę startą na dużych oczkach tarki, sprasowany czosnek, otręby owsiane i surowe jajko. Doprawiamy płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu i łyżką majeranku. Wyrabiamy dłonią do połączenia się składników.
Ugotowane jajka rozgniatamy widelcem z ugotowanymi brokułami. Do masy dodajemy garść tartego sera mozzarelli i dużą szczyptę pieprzu. Mieszamy.
Z mięsnej masy formujemy gniazdka które wypełniamy farszem brokułowo-jajecznym. Gotowe kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!