Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na faszerowane kotlety mielone. Bez smażenia, bez dodatkowego tłuszczu. Sycący posiłek bogaty w białko. Bez cukru, bez glutenu. Obiad w 30 minut.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 292
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 162
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 188
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 292
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 162
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 188
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy marchewkę startą na dużych oczkach tarki, sprasowany czosnek, otręby owsiane i surowe jajko. Doprawiamy płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu i łyżką majeranku. Wyrabiamy dłonią do połączenia się składników.
Ugotowane jajka rozgniatamy widelcem z ugotowanymi brokułami. Do masy dodajemy garść tartego sera mozzarelli i dużą szczyptę pieprzu. Mieszamy.
Z mięsnej masy formujemy gniazdka które wypełniamy farszem brokułowo-jajecznym. Gotowe kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!