Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka cukinia może być podana na obiad lub ciepłą kolację. Z dodatkami możemy kombinować, dajemy co lubimy i komponujemy swoją wersję. Jeśli nie robiliście tego typu dań to polecam bo robi się szybko, nie są trudne a smak super.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2237
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 413
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 828
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17330
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2237
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 413
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 828
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17330
Składniki
Ćwiartki kurczaka umyć, wytrybować i pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię, wlać olej a potem wrzucić pokrojone mięso, podsmażyć. Obraną cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do podsmażonego kurczaka i dalej chwilę smażyć. Następnie dodać kurki i natkę, wymieszać. Składniki z patelni przełożyć do miski, dodać ryż i przyprawy do smaku, wymieszać.
Gdy farsz przestygnie dodać oba sery starte na tarce a potem wszystko wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Farsz rozdzielić na 4 porcje i napełnić nim połówki cukinii. Cukinie umieścić w blaszce do pieczenia i zapiekać je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 - 35 minut w zależności od piekarnika. Podawać na gorąco.